Arhivă blog

duminică, 26 aprilie 2020

Coronavirus si aerul conditionat

Curatare aer conditionat - de la 100 lei ( 7000 Btu )
Telefon : 0785.125.305 sau 0724.125.305 ☎


🌬 Riscurile pentru sanatate ale unui aparat de aer conditionat necuratat sunt : 

  • afectiuni respiratorii precum rinita sau virozele, deoarece sistemul de climatizare genereaza un microclimat umed, propice pentru bacterii si ciuperci.
☢ De asemenea, acesti agenti patogeni pot provoca pneumonie, iar daca filtrele de aer ale aparatului nu sunt curatate corespunzător, germenii prezenți aici pot cauza conjunctivite virale.

‼ Aerul condiţionat ajută la răspândirea noului coronavirus. Potrivit echipei de cercetători, majoritatea oamenilor petrec mai mult de 90 la sută din viaţa lor zilnică în mediul construit, ceea ce favorizează infectarea, fie că este vorba de interacţiuni strânse cu alte persoane, atingerea suprafeţelor sau respirarea aerului contaminat. 
De asemenea, modul în care o clădire este ventilată şi modul în care căile prin care circulă aerul într-un spaţiu închis pot afecta ce microbi sunt prezenţi !

Cum ne protejam ??? Curatam aparatul de aer conditionat inainte de utilizare !




Curatarea aparatului de aer conditionat si durata de viata a acestuia 

Daca neglijezi curatarea aparatului, risti sa permiti bacteriilor sa se inmulteasca si sa patrunda in casa ta. Ciupercile, praful si alti agenti alergeni care se depun pe filtrele aparatelor genereaza mirosuri neplacute la deschiderea aerului conditionat. Asa vei sti ca s-a redus  semnificativ calitatea aerului respirat.
In plus, filtrele si radiatoarele incarcate de praf duc la o performanta scazuta a aparatului cu pana la 20% si cresc cu 5 -15% consumul de energie. Radiatorul murdar va solicita mai mult ventilatorul si astfel scade durata de functionare a aparatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu