Arhivă blog

Service Aer Conditionat

0724.125.305 / 0765.704.695

 

Cele mai des intalnite probleme  ale aparatului de aer conditionat 

 

 

  • Curge apa din unitatea interna 

CAUZE 

 

  1. Unitatii interne nu i s-au spalat filtrele lavabile. Datorita faptului ca unitatea interna recircula cantitati mari de aer, aceasta acumuleaza praf, scame etc. Toate aceste particule se depun pe filtrele lavabile ce se afla sub capacul unitatii interioare. Daca filtrele nu sunt spalate la timp, praful trece dincolo de filtre si infunda orificiul din tavita de colectare a condensului. Aceste filtre se scot si se spala sub jet de apa cu detergent lichid. Filtrele se recomanda a fi spalate lunar pe perioada functionarii aerului conditionat. Daca unitatea interna se afla montata in magazine, ateliere de croitorie, restaurante, bucatarii, service de ori ce fel, se recomanda spalarea acestora la un interval de doua saptamani.
  2. Unitatea interna nu a fost igienizata. In tavita de colectare a condensului datorita mediului umed, se dezvolta bacterii creindu-se o substanta cleioasa, vascoasa care infunda orificiul de evacuare a apei.
  3. Aparatul de aer conditionat a pierdut freon. Atunci cand aparatul de aer conditionat a pierdut freon, vaporizatorul unitatii interioare incepe sa faca zapada sau sa inghete. Zapada sau gheata formata pe vaporizator depaseste suprafata de colectare a apei si se prelinge necontrolat pe carcasa unitatii interioare. De cele mai multe ori acest fenomen apare la oprirea aparatului de aer conditionat.
  4. Furtunul de eliminare a condensului este infundat sau are contrapanta. Cu trecerea timpului, furtunul de eliminare al apei pierde din panta din cauza depunerilor, astfel apa balteste pe furtun nu mai poate fi eliminata si curge din unitatea interna (split). O alta cauza este obturarea scurgerii. Deasemenea trebuie avut in vedere ca un furtun  tinut in apa actioneaza ca un dop. Acest fenomen apare cand capatul furtunului este scufundat in apa.
  5. Unitatea interna nu este pusa in boloboc.  Unitatea interna trebuie sa fie montata perfect in boloboc. Daca aceasta este inclinata apa formata din condens curge pe langa tavita unitatii. Trebuie stiut ca din fabricatie tavita de colectare a apei are o usoara panta catre orificiul de avacuare. Daca splitul este montat inclinat inspre orificiul de evacuare, peretii tavitei de colectare a apei nu poate face fata debitului de condens. Daca splitul este montat inclinat in partea opusa evacuarii, formeaza contrapanta si apa nu mai poate fi eliminata prin drena prelingandu-se pe langa peretii tavitei.

  •  Aparatul de aer conditionat nu porneste

     

    CAUZE

     

    1.  Lipsa tensiunii de alimentare.Verifica alimentarea cu energie electrica (siguranta arsa, etc.).
    2. Verifica daca voltajul este in limitele tolerate de aparat (±10%).
    3. Verifica pe telecomanda daca echipamentul are un program ales de utilizatorul echipamentului. Verifica bateriile telecomenzii.
    4.  Verifica placa de receptie a semnalului de la telecomanda. In unele cazuri, un dispozitiv electric din casa sau de la un apartament din vecinatate poate bloca placa de receptie a semnalului. In acest caz, deconectati unitatea de la sursa de alimentare cu energie electrica pentru scurt timp si dupa aceea o reconectati. 
    5.  Placa electronica a aparatului de aer conditionat sau protectia .

     

    Aerul conditionat nu mai este eficient ( nu raceste )



CAUZE 

  1. Verificati telecomanda sa fie setata corect .( modul de utilizare )
  2. Insuficient freon in instalatia frigorifica . ( pierderi )
  3. Unitatea interioara sau unitatea exterioara este murdara . Curatati filtrele unitatii interioare.
  4. Unitatea externa nu porneste . Condensatorul unitatii exterioare nu ii da socul de pornire compresorului .
  5. Ventilatorul unitatii interne sau unitatii externe nu mai ventileaza bine sau deloc.
  6.  Placa electronica defecta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu